Hýčkejte se, maminky: kojení a noční košile

Čekáte miminko Vy, nebo někdo blízký? Nechte se inspirovat následujícími řádky.
Nastávající maminka prožívá nové období ve svém životě. Potýká se se změnami těla, ale i psychiky. Počáteční nevolnosti a únava střídají jiné nepříjemnosti: otoky nohou, problémy se spaním, pálení žáhy, apod. Není výjimkou, že ženy mají spoustu energie a tu vkládají například do zvelebování domova, nebo nakupování. Podle odborníků se jedná o poměrně častý jev, který nazývají “hnízděním.”
V těhotenství je žádoucí myslet zejména na prodyšné, pohodlné oblečení. Dobré je, aby se maminka cítila šťastně, ale zároveň se také eliminovaly další zdravotní rizika. Je žádoucí, aby si budoucí maminka pořídila těhotenské spodní prádlo – kalhotky se sníženým pasem, nebo s vyšším pasem, ale pružnými okraji a prodyšnou podprsenku odpovídající velikosti.  Kromě těhotenského oblečení na den využije také těhotenskou noční košili, nebo pyžamo.

AnneNikitaLiliZebraAlexAllaSophiaTara
Jelikož bývá ženám v období těhotenství spíše teplo, na výběr se více hodí  noční košile a  pyžama s krátkým rukávem.  Těhotenská a kojící noční košile patří k základní výbavě moderní maminky. Jedná se o nejoblíbenější typ nočního prádla.
Tato noční košile se bude hodit jak v období těhotenství, tak po porodu. Pokud chce vypadat maminka za všech okolností elegantně, zabalí si košilku i do porodnice. Je dobré, pokud se cítí sama se sebou spokojená. Košilku si může převléknout v době návštěv, nebo ji nosit po celou dobu. Musí ale počítat s tím, že ji sotva bude nosit déle než jeden den. Důvodem je rychlé znečištění od potu, vytékajícího  mléka, nebo krve. Proto je vhodné pořídit si dvě až tři kojící noční košile.

CeliaCristelAlena modráSandra
Kojící noční košile udělá dobrou službu zejména v prvních dnech doma. Zjednoduší Vám noční vstávání, zpohodlní a zkrátí dobu kojení a zpříjemní spánek. Není výjimkou, že ženy spí také v kojící podprsence, jelikož se jim tvoří nadměrné množství mléka, které zachycují v laktačních prsních vložkách. Na noc je vhodné používat prodyšné, bavlněné kojící podprsenky bez kostic.

JarpolMama ecrumama fialLIght blue
Kojící a těhotenská noční košile se bude hodit také jako dárek. Vůbec nevadí, pokud si už maminka jednu pořídila.  Vhodnou příležitostí k nákupu jsou také narozeniny, anebo Vánoce.  Udělejte radost mamince v jejím jedinečném a neopakovatelném životním období. Pokud se chcete inspirovat jednotlivými typy výstřihů těhotenských noční košilek, navštivte naši Poradnu.