Sladký spánek

Stará známá pravda, že spánek je sladší než med, nám předestírá jeho hlavní funkci: odpočinout si a nabrat nové síly. Pokud si nevíte rady, jak docílit opravdového požitku ze spánku, inspirujte se následujícími tipy.

Jak by měla vypadat příprava před opravdu kvalitním spánkem? Již naše babičky moudře radily, že se má spát v dobře vyvětrané místnosti, tiché a zatemněné. A o světlo jde především. Melatonin, tzv. spánkový hormon, nás dokáže přenést do světa kvalitního snění jen v případě absolutní tmy. Ideální není, pokud v místnosti, kde spíte, září světlo z digitálního budíku, počítače, televize, ale i z nočního osvětlení. Vhodné je pořídit si zatemňovací rolety, závěsy,  nebo žaluzie do oken.

Zpříjemnit spánek nám také může noční prádlo: dlouhé pyžamo na zimu, nebo noční košile s dlouhým rukávem, ve které se cítíme dobře a je nám v něm přiměřeně teplo. Pokud jste zmrzlíci, sáhněte po flanelovém, hřejivém bavlněném, nebo huňatém pyžamu či noční košili.

renáta Kubazorawallyraymondanabelmysterymeda

Atmosféru pohody se Vám podaří přivábit také klidným večerním rituálem, jako je například čtení oblíbené knihy. Aby jste byli hezky v teploučku, oblékněte si měkoučký hřejivý župan z plyše, veluru, nebo froté.

kolasharonDianaJudimyškaAlbaMandymagnolie